Wat doe ik als leefstijlcoach?

Als leefstijlcoach begeleid ik je bij het nemen van de regie over jouw gezondheid en ondersteun ik je bij het maken van gezonde(re) keuzes op het gebied van voeding, beweging, slaap, stress en ontspanning tijdens de zwangerschap en de periode daarna. Jouw leefstijl gerelateerde doel staat centraal en ik fungeer als gids bij het behalen hiervan. Kijkend naar de mogelijkheden, kansen en naar de verbanden tussen de desbetreffende leefstijlthema’s. Ik ondersteun je, motiveer je en zet je aan tot het bedenken van eigen oplossingen door middel van het stellen van de juiste vragen. Jij bent immers zelf expert op het gebied van je eigen leven. Geen vooropgezette voedings- of beweegschema’s, maar kleine en haalbare stapjes aangepast op jouw wensen.

Stap voor stap naar gezond moederschap.

Mijn werkwijze

Vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek

Heb je vragen, behoefte aan meer informatie of wil je graag een afspraak maken? Stuur dan een e-mail met daarin je naam en telefoonnummer vermeld. Ik bel je dan zo snel mogelijk voor een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek. Indien gewenst kunnen we direct een afspraak voor het intakegesprek inplannen.

Intakegesprek

Het doel van het intakegesprek is om een globale indruk van jouw algehele gezondheid te krijgen. Dit doe ik voornamelijk door alle leefstijl gerelateerde pijlers (voeding, beweging, slaap, stress en ontspanning) uit te vragen en verder in kaart te brengen. Daarnaast gaan we het hebben over jouw veranderwens om meer inzicht te krijgen in het doel wat je wilt behalen. Voorafgaand aan het intakegesprek stuur ik je een intakeformulier (een vragenlijst over jouw gezondheid) per e-mail met de vraag om deze in te vullen en uiterlijk een paar dagen voor onze afspraak terug te sturen. Dit intakeformulier lopen we tijdens het intakegesprek samen door. Aan het eind van het intakegesprek bespreken we of er een klik is. Het is namelijk belangrijk dat jij je veilig en vertrouwd voelt bij mij als coach. Ook beslissen we of leefstijlcoaching de juiste methode is om jouw doel te behalen.

Vervolgconsulten

Afhankelijk van jouw wensen en doelstelling plannen we vervolgconsulten. Je kan kiezen tussen losse afspraken of verschillende pakketten. Tijdens deze vervolgconsulten gaan we stap voor stap werken aan jouw leefstijl gerelateerde doel. Het kan zijn dat tussentijds je doel verandert en dat je eigenlijk iets anders wilt bereiken dan dat je in eerste instantie voor ogen had. Geen probleem! We stellen je doel bij en maken een nieuw stappenplan om dit doel te behalen.

Afronding

Wanneer jij je doel behaald hebt of als jij besluit dat je mij niet meer nodig hebt als coach kunnen we het coachtraject afronden. Jij beslist wanneer dit moment is aangebroken. Onze wegen scheiden, maar mijn deur staat altijd open om op een later moment nog eens een afspraak in te plannen.